AJÁNLATOK

 
kosár tartalma

  Sturmgeschutz III Ausf. G - Eastern Front 1943 #80043

A Sturmgeschütz rohamlövegek/páncélosvadászok a gyalogság közvetlen támogatására készültek. A páncélozott, forgótorony nélküli önjáró löveg ötlete a harmincas évek közepén születetett - az ilyen fegyverfajta szükségességét több dolog is indokolta: az akkori harckocsik túlnyomórészt kis kaliberű (37 mm - 47 mm - 50 mm) ágyúval voltak felfgyverezve, ezek tüze pedig nem tudta hatékonyan támogatni a motorizált gyalogságot. A hagyományos fogatolt és motorizált ütegek pedig lemaradtak a páncélozott csapatszállitókon, a harckocsikkal együtt előrenyomuló gyalogságtól.

A Sturmgeschütz (StuG) megtervezésénél abból indultak ki, hogy egy lánctalpas, teljesen pánclozott, minimálisan 75 mm- es löveggel felszerelt harci járműre van szükség. Az egyszerűbb gyártás miatt az akkor már létező Panzerkamfwagen III közepes harckocsi alvázát használták fel. Az első StuG - prototipusok a Pzkpfw III B alvázára épültek, rövid csövű, 75 mm- es lövegekkel fegyverezték fel őket és 1937- ben készültek el. Ezt a nulladik sorozatot csak tesztcélokra és kiképzésre használták, egészen 1942- ig használatban maradt.

Az utólsó StuG- változat, a StuG Ausf.G 75 mm- es, StuK 40 - es löveggel rendelkezett, és StuG III (40)- nek is nevezték. Egészen a háború végéig gyártották, fokozatos módositásokkal, pl. a frontális páncélzat a StuG Ausf. G- nél 80 mm - re vastagodott, és 1943 közepétől 5 mm vastag köténypáncélozással is felszerelték. 1944 nyarán néhány sorozatot távvezérlésű (!), tetőre szerelt géppuskával is elláttak.


 Rendelhető - Érdeklődj email-ben ! 

 db
 

PARTNEREK

Több, mint 60 kategória között kereshet érdeklődési körének megfelelő honlapokat. Ha népszerűsítené honlapját akkor is látogasson el ide! A legnagyobb bannercsere-portál!
HÍRLEVÉL
Áraink bruttó árak. Az árváltozás jogát fenntartjuk!