AJÁNLATOK

 
kosár tartalma

  Tiger II ( Königstiger) - Germany, 1944 #80501

A német konstruktőrök 1943 októberére már a standard Tigris utódját is kifejlesztették, Tiger II néven.
Megintcsak a Porsche és a Henschel prototipusai versengtek a hadsereg szakértőinek a kegyeiért, és a Henschel nyert ( már megint ... ).
1944 januárjában már gyártani is kezdték, először úgy, hogy a Henschel gyártotta a testet és a Porsche a tornyot ( valamit azért mégiscsak elcsiptek a porschés fiúk ... ), majd később a tornyot is a Henschel kezdte gyártani, de a Krupp művek tervei alapján.
A két design meglehetősen hasonló volt, Kruppék csak a parancsnoki kupolát oldották meg kicsit másképp.
A harckocsiágyú ugyanaz volt, mint amit a Ferdinandokba is szereltek, de a Tiger II 3 db. géppuskával is fel volt szerelve. A harckocsi konstrukciója teljesen eltért a klasszikus Tigristől, inkább a Pantherhez és a Panther II- höz hasonlitott döntött páncélzatával.
Félelmetes tűzrereje volt, és vastag páncélzata csaknem elpusztithatatlanná tette. Hatalmas súlya ( 68 000 kg ) miatt azonban csaknem teljesen alkalmatlan volt a terepen való mozgásra, és magas üzemanyagfogyasztása is nagyon leszűkitette a hatótávolságát.
1943 decemberétől 1945 márciusáig csak 489 darabot gyártottak belőle.


 Rendelhető - Érdeklődj email-ben ! 

 db
 

PARTNEREK

Több, mint 60 kategória között kereshet érdeklődési körének megfelelő honlapokat. Ha népszerűsítené honlapját akkor is látogasson el ide! A legnagyobb bannercsere-portál!
HÍRLEVÉL
Áraink bruttó árak. Az árváltozás jogát fenntartjuk!