AJÁNLATOK

 
kosár tartalma

  U.K. M4A3 Sherman 1943 Italy 1:32

1941 áprilisában négy új M4 projektből választhatott az ameriakai hadsereg főparancsnoksága, végül is az M3- as közepes harckocsira épülő projektet fogadták el. 1941- ben még az amerikai hadiipar szervezési és kapacitási gondokkal küszködött, ezért fontos volt visszamenőlegesen a két jármű részleges kompatibilitása.
Az M4- es Sherman a szövetségesek európai harckocsierejének a gerincét alkotta. Fő ellenfelei a Párducok és a Tigrisek voltak és velük szemben a Shermannek számos hátránya volt, többek között a vékony páncélozás, gyenge harckocsiágyú és a túlságosan magas építésű test.
A harckocsi alapjául M3 General Lee harckocsi konstrukciója szolgált. Az M3 Lee minőségét és harci tulajdonságait egyaránt a " pocsék " kifejezéssel lehet a legjobban jellemezni. A Sherman M4 tulajdonképpen az M3- as utódjának számított, és bár nem sikerült teljesen megszabadulnia elödje hátrányaitól, megállta a helyét német panzerwafféval szemben.

A Sherman M4 első alkalmazására az El-alamein- i csatában került sor.


 Rendelhető - Érdeklődj email-ben ! 

 db
 

PARTNEREK

Több, mint 60 kategória között kereshet érdeklődési körének megfelelő honlapokat. Ha népszerűsítené honlapját akkor is látogasson el ide! A legnagyobb bannercsere-portál!
HÍRLEVÉL
Áraink bruttó árak. Az árváltozás jogát fenntartjuk!