AJÁNLATOK

 
kosár tartalma

  Panther Ausf. G Eastern front 1945 - #80226

1942 áprilisára elkészült a MAN cég VK 30.02(M) jelzésű prototípusa is. A program május 11-én kapta a "Panther", azaz a "Párduc" nevet. A két prototípus próbáinak végeztével május 14-én Hitler döntése alapján a Daimler-Benz T-34 "klónja" helyett a MAN típusát választották ki sorozatgyártásra.
Noha az "A" sorozatú Párducokat is folyamatosan fejlesztették, 1944 tavaszára a harckocsi megérett egy újabb jelentős módosításra. A harmadik és egyben a legnagyobb példányszámban gyártott változat az Ausf. G jelölést kaptat. A "G" változatnál a páncéltest felső részét újra tervezték, és oldalait az addigi 40 helyett 50 milliméteres, meredekebben döntött páncélzattal látták el. Ennek következtében nemcsak a túlélőképesség, de a harckocsi lőszerkészlete is megnőtt. A vezető előtti kémlelőnyílást, mint gyenge pontot felszámolták, és helyette egy forgatható periszkópot építettek be. A "G" változatú Párducoknál sok olyan technológiát alkalmaztak, amelyet a késlekedő, majd később végleg törölt Panther II harckocsi-program során kívántak felhasználni (ilyen volt például az acél peremes futógörgő). 1944 júniusától csatlakozási pontokat heggesztetek a torony tetejére egy 2t teherbírású emelő számára, így számos szervizelési feladat könnyebbé vált. Szeptembertől a Panther Ausf. G új, "állas" lövegpajzsot "állas" lövegpajzsot kapott, így a típus egy régi hibáját sikerült kiküszöbölni, miszerint az ívelt lövegpajzs alsó felét érő lövedékek lefelé pattannak le, áttörve a vékony tetőpáncélzatot, és így harckocsi pusztulását okozták. A "G" verzió tömeggyártása 1944 áprilisában kezdődött, és egészen 1945 áprilisáig tartott. A gyártás során szokás szerint számos kisebb-nagyobb módosítást hajtottak végre.


 Rendelhető - Érdeklődj email-ben ! 

 db
 

PARTNEREK

Több, mint 60 kategória között kereshet érdeklődési körének megfelelő honlapokat. Ha népszerűsítené honlapját akkor is látogasson el ide! A legnagyobb bannercsere-portál!
HÍRLEVÉL
Áraink bruttó árak. Az árváltozás jogát fenntartjuk!